OVER ONS

Sportrecht.Blog  is een initiatief van Brian van Egmond, advocaat bij Conway & Partners N.V. in Rotterdam. Deze site maakt onderdeel uit van de sectie Sport & Entertainment van Conway & Partners.

Conway & Partners is een internationaal opererend advocatenkantoor dat zich voornamelijk bezighoudt met nationale internationale arbitrage en procesvoering. Binnen dit gebied spitst de praktijk van Conway & Partners zich toe op diverse sectoren zoals Sport & Entertainment, Fashion & Luxury  Nieuwe Technologieën & IT, en ook echte “Rotterdamse” havensectoren zoals  Maakindustrie & Handel,  Procesindustrie en Maritiem & Transport.

Brian is een Nederlandse advocaat met een grote passie voor recht en voor sport. Zelf beoefent hij fanitiek de triathlonsport en voetbalt of golf hij graag balletje mee met de Businessclub van Sparta Rotterdam . 

Als advocaat focust Brian zijn praktijk op nationale en internationale arbitrage en procesvoering, binnen breed spectrum van zaken.  

VIND ons OOk OP SOCIAL MEDIA

LEES HIER DE LAATSTE ARTIKELEN

Dopingrel Kamila Valieva: Is de CAS-beslissing echt zo onbegrijpelijk?

Kranten en het internet staan er bol van. Een dopingschandaal op de Olympische Spelen. De Russische Miss Perfect en topfavoriete voor Olympisch goud, kunstrijdster Kamila Valieva, heeft een positieve dopingtest afgelegd. Deze test zou normaal gesproken direct leiden tot een voorlopige schorsing. En toch mag Valieva starten op de Olympische Spelen.

Een spoedberoep van onder meer het IOC bij de speciale Ad Hoc Commissie van het CAS mislukte. Dat leidde tot nogal wat ophef en onbegrip. Wie een blik werpt op social media ziet meteen dat dit een zeer impopulaire beslissing betreft. En hoe onrechtvaardig dit voor sommige atleten ook moet voelen (misschien ook wel terecht), de beslissing is niet geheel onbegrijpelijk.

Read More »